Welke soorten koffiemachines zijn er?

Er zijn honderden verschillende soorten koffiezetautomaten op de Nederlandse markt. Je kunt dit aanbod indelen op basis van een aantal criteria, waardoor het gemakkelijker wordt om de koffieautomaat te kiezen die het beste bij uw bedrijf past.

Een koffieautomaat voor kantoor, groot bedrijf of thuis

Een eerste indeling voor het bepalen van een geschikte koffieautomaat kan gemaakt worden op basis van de hoeveelheid koffie per dag. Met behulp van de eenvoudige rekensom ‘aantal werknemers maal 4’ berekent u grofweg het aantal koffiebereidingen per dag.
• Aantal koffiebereidingen < 25 : koffieautomaat voor thuisgebruik
• Aantal koffiebereidingen 25-100: koffieautomaat voor klein zakelijk gebruik
• Aantal koffiebereidingen 100-500: koffieautomaat tafelmodel voor zakelijk gebruik
• Aantal koffiebereidingen > 250: koffieautomaat stand-alone voor zakelijk gebruik
Bovenstaande aantallen zijn uiteraard indicatief en hangen van meerdere factoren af. Per merk en per leverancier zijn er variaties in de aantallen koffiebereidingen die gehanteerd worden om het meest geschikte type koffieautomaat te bepalen.

Snelheid van de koffieautomaat

Behalve de hoeveelheid per dag of week kan de factor snelheid per koffiebereiding een grote rol spelen. Denk aan grotere bedrijven die een korte, vaste koffiepauze hebben. Of horeca- of recreatiebedrijven die in 95% van hun dag hoeveelheid koffie in een paar uur moeten bereiden . Er zijn zowel grote als kleine koffieautomaten die zeer geschikt zijn voor piekbereidingen van tot wel 1000 koppen per uur.

Een koffieautomaat op basis van vriesdroog koffie, (vers) gemalen koffie of koffiebonen

De kwaliteit van koffie uit een koffieautomaat wordt naast het apparaat zelf vooral bepaald door de koffieproducten. Er bestaan koffieautomaten voor vriesdroog koffie, (vers) gemalen koffie en/of koffiebonen. Hoewel over smaak niet te twisten valt, is de koffiekwaliteit van een koffieautomaat op basis van koffiebonen beter dan die van vriesdroog koffie. De prijs per kopje uit een koffieautomaat met koffiebonen is vrijwel altijd duurder dan een koffieautomaat voor gemalen koffie of een koffiezetapparaat met malen bonen.

Welke koffieproducten moet de koffieautomaat kunnen maken?

Over het algemeen geldt: hoe meer soorten koffieproducten, hoe groter en duurder de koffieautomaat. Bepaal voor uzelf welke producten u uw medewerkers en klanten wilt bieden:
Koffieproducten
• Koffie
• Espresso
Melkproducten
• Cappuccino
• Caffe lungo
• Wiener melange
Chocoladeproducten
• Espresschoc
• Chocolademelk
Heet waterproducten
• Thee
• Soep
Naarmate uw koffieautomaat meer soorten producten kan maken, nemen ook de service- en onderhoudskosten toe.

Het uiterlijk en formaat van de koffieautomaat

Voor sommige bedrijven kunnen uiterlijk en formaat van de koffieautomaat van doorslaggevend belang zijn. In een chique boetiek of showroom wilt u graag een koffieautomaat met dezelfde uitstraling als uw bedrijf. Verschillende leveranciers van koffieautomaten bieden naast het vaste assortiment ook maatwerk. U kunt dan bijvoorbeeld zelf de kleur bepalen of de koffieautomaat van uw bedrijfslogo voorzien.

Bent u geïnteresseerd in het kopen of het huren van een tweedehands of nieuwe koffieautomaat? Klik hier en ontvang geheel gratis 3 offertes voor koffie automaten

Tags: , , , , , , , ,

Relative artikelen

B2B infos

Comments are closed.

KLIK HIER en ontvang GRATIS tot 4 offertes !