Wat is vriesdroge koffie?

Een lekkere kop koffie kan op meerdere manieren tot stand komen. Naast de verschillende mogelijkheden betreffende de bereiding van de koffie, kunt u gebruik maken van verschillende soorten ingrediënten met betrekking tot de koffie zelf. Denk daarbij aan de volgende mogelijkheden: verse koffiebonen, gemalen koffiebonen, extra gemalen koffiebonen (deze optie wordt ook wel een snelfilter maling genoemd) of vriesdroge koffie. Vriesdroge koffie, ook wel bekend onder de naam oploskoffie of instantkoffie, is koffie in de vorm van kleine korreltjes of fijn poeder.

Hoe ontstaat vriesdroge koffie?

Vriesdroge koffie ontstaat door een proces waarbij vers bereidde (natte) koffie wordt omgezet in een droge vorm van koffie: poeder of korreltjes. Eerst wordt er grote hoeveelheden koffie gezet. Het vocht wordt er daarna uit onttrokken door de koffie te bevriezen en vervolgens vacuüm te zuigen waardoor het vocht verdampt (hier komt ook de naam vriesdroge koffie vandaan).

Een andere veel gebruikte techniek zorgt voor de verstuiving van koffie in een hete ruimte, waardoor het water in de koffie verdampt. In beide gevallen blijven er kleine koffiekorreltjes of fijn koffiepoeder over.  Er zijn diverse kwaliteiten en smaken vriesdroge koffie in Nederland te verkrijgen. Tevens zijn er diverse leveranciers van vriesdroge koffie.

De voordelen van vriesdroge koffie

De grote voordelen van vriesdroge koffie zijn dat het product gemakkelijk en snel in het gebruik is. Het enige wat u nodig heeft naast koffiekorreltjes of fijn koffiepoeder is kokend heet water.

Voor gebruik op de werkplek zijn er diverse koffiemachines of warmedranken automaten te krijgen die gebruik maken van vriesdroge koffie. De voordelen van een apparaat dat gebruik maakt van vriesdroge koffie is dat de koffie snel klaar is, de machine een grote capaciteit kan hebben en dat er geen restafval (koffie pulp) achter blijft.

Het nadeel van vriesdroge koffie

Door het hele proces van koffie maken en daarna het ‘indrogen’ van de koffie wordt de smaak er begrijpelijkerwijs niet beter op. Als u geïnteresseerd ben in vriesdroge koffie is het een goed idee om diverse soorten oploskoffie (naast elkaar) te gaan proeven. Zo komt u er het beste achter wat uw persoonlijke smaak is en waar uw voorkeur naar uit gaat.

B2B infos

Comments are closed.

KLIK HIER en ontvang GRATIS tot 4 offertes !