Wat zijn de voordelen van een automatische koffiemachine?

De automatische koffiemachine kent een waar spitsuur in de ochtend bij bedrijven. Veel collega’s kunnen niet zonder de dagelijkse portie cafeïne om de werkdag te starten. De koffiemachines zorgen voor een  heerlijke dampende verse koffie, espresso, cappuccino en soms zelfs voor koffie verkeerd. Toch zijn er ook nog steeds bedrijven waarbij de koffie nog iedere dag met de hand wordt gezet en de koffie thermoskannen dagelijks hun werk doen. Hier is niks mis mee alleen kan het allemaal zoveel lekkerder en efficiënter met een automatische koffiemachine.

Wat zijn de voordelen van een automatische koffiemachine?

We kennen allemaal de heerlijke koffie die je vaak in de horeca kan krijgen zoals op een terras of restaurant. Je hoort de automatische koffiemachine daar zijn werk doen. Het malen van de bonen of het opstomen van de melk. Die geluiden garanderen bijna altijd een heerlijk kopje koffie. Maar hiervoor hoef je niet meer perse naar een restaurant. Je kan nu ook prima voor thuis of voor op de zaak een semi of vol automatische koffiemachine aanschaffen die net zulke lekkere koffie verzorgt. De smaak is hierbij uiteraard het allergrootste voordeel. Maar er zijn er nog meer te bedenken! Zo is een ruime keuze uit verschillende soorten koffie erg representatief naar klanten. Maar ook de medewerkers zullen een goede koffiemachine zeker waarderen wat de werksfeer en mentaliteit zeker ten goede komt.

Wat voor soorten koffiemachines zijn er?

Er zijn een aantal verschillende soorten koffiemachines te verkrijgen. Om het grootste verschil aan te geven praat men over volautomatische en semiautomatische koffiemachines. Denk bij een volautomatische koffiemachine aan een koffieapparaat met cups en/of pads die veelal gewoon thuis wordt gebruikt. Deze machines zijn super gebruikersvriendelijk omdat je met 1 druk op de knop een heerlijke kop koffie maakt. Bij de semiautomatische koffiemachine gaat niet het hele proces automatisch maar kan je bijvoorbeeld zelf de koffiebonen malen of toevoegen.

Welke soorten koffie kun je zetten?

De automatische koffiemachine van tegenwoordig maakt inmiddels al meer dan alleen zwarte koffie. De technologie is al zover dat er ontzettend veel mogelijkheden en smaken kunnen worden toegevoegd waar de keuze steeds ruimer wordt. Denk hierbij aan:

 • Zwarte koffie
 • Zwarte koffie met suiker
 • Koffie met melk
 • Koffie met melk en suiker
 • Espresso
 • Cappuccino
 • Koffie verkeerd
 • Cafe au lait
 • Wiener melange
 • Koffie choco
 • Chocolademelk
 • Cafeïnevrije koffie

Hoe maak ik de juiste keuze?

Hier is maar 1 antwoord echt verstandig. Laat je goed informeren en kijk naar de wensen en behoeftes van je bedrijf of wat je thuis wilt qua koffiemachine. Ga je voor een automatische koffiemachine of toch voor een ander model? Zet op een rijtje wat voor jou de voordelen zijn en overleg met een  specialist wat de beste investering is in jouw actuele situatie. Vergeet ook niet hierbij naar de verwachtingen voor in de toekomst te kijken. Zo weet je straks zeker dat je de juiste machine hebt waar je nog jaren plezier van gaat hebben.

B2B infos

Comments are closed.

KLIK HIER en ontvang GRATIS tot 4 offertes !