Vragen over koffiezetautomaten

Koffieautomaten hebben een belangrijke sociale functie. In veel bedrijven is het dé ontmoetingsplaats om informeel bij te praten met collega’s. En vrijwel elk zakelijk gesprek begint met een rondje koffie halen. Omdat de gemiddelde Nederlander bijna 4 koppen koffie per dag drinkt, zijn koffieautomaten voor elk bedrijf onmisbaar.
In dit artikel vindt u antwoorden op 4 veelgestelde vragen over bedrijfs koffieautomaten. Ze kunnen u helpen bij de aanschaf van een (nieuwe) koffiemachine voor zakelijk gebruik.

koffieautomaten voor bedrijven

Bij het aanvragen van offertes voor koffieautomaten worden vaak hetzelfde soort vragen gesteld om te bepalen welke koffieautomaten het beste bij u passen. Als u van tevoren de antwoorden op deze vragen weet, kunt u gemakkelijker en sneller een keuze maken.
• Hoeveel werknemers heeft uw bedrijf?
• Heeft uw bedrijf vaste koffiepauzes (in korte tijd veel koffie)
• Heeft u ruimte voor een ‘koelkastmodel’ (manshoog) of een tafelmodel?
• Wilt u behalve koffie ook cappuccino, thee, soep en/of chocolademelk kunnen bereiden?
• Moet er (door sommigen) betaald worden voor de koffie?
• Wilt u de koffieautomaat voor langere duur gebruiken of is het voor een tijdelijk evenement?

offertes koffieautomaten vergelijken

Er zijn tientallen bedrijven in Nederland die zich richten op de zakelijke markt voor koffieautomaten. De belangrijkste bedrijfsgroepen zijn:
• Koffieproducenten zoals Douwe Egberts, Rode Pelikaan en Nescafé
• Elektronicamerken zoals Bosch, Jura en Siemens; vooral voor klein zakelijk gebruik (tot 100 koppen koffie per dag)
• Leveranciers van automaten zoals Autobar, Hakado en Fortune
Onafhankelijke vergelijkingssites voor koffieautomaten kunnen een goed startpunt vormen om te bepalen welke koffiezetautomatenvoor uw situatie het beste zijn. U bent dan niet beperkt door een bepaald merk of leverancier.

koffieautomaten prijzen

De prijs van koffieautomaten varieert grofweg van € 500 voor een klein apparaat voor privé of klein zakelijk gebruik tot € 8,000 voor manshoge, meer dan 200 kilo zware automaten die meer dan 500 koppen koffie per uur kunnen produceren.

Bij grotere koffieautomaten kunt u ervoor kiezen om te huren in plaats van te kopen. Via een leaseconstructie neemt u voor een langere periode een of meerdere koffieautomaten af bij een leverancier. U kunt dan voor een totaalpakket kiezen: koffieautomaten, onderhoud, service en koffieproducten in een vaste prijs per maand of jaar.

lekkerste koffie

De smaak van koffie wordt voornamelijk door 4 factoren bepaald: het koffieproduct (vriesdroog, gemalen koffie of koffiebonen), het water, de bereidingswijze en de koffiemachine.
Over het algemeen wordt koffie op basis van koffiebonen als de beste koffie beschouwd.
Koffieautomaten die zelf koffiebonen malen, leveren altijd een vers gemalen kop koffie. Deze apparaten zijn duurder dan vergelijkbare koffieautomaten die geschikt zijn voor gemalen of vriesdroog koffie. Bovendien zijn ongemalen koffiebonen duurder dan vriesdroog koffie.

Welke koffiebonen het lekkerst zijn, is een kwestie van smaak. Sterkere, donkergebrande koffiebonen bijvoorbeeld zijn zeer geschikt voor espresso en cappuccino, maar kunnen voor ‘gewone’ koffie te sterk zijn. Een kwestie van proeven dus. De leverancier van uw koffieautomaten adviseert u er graag over.

Vraag nu geheel gratis 3 offertes aan voor koffieautomaten

Tags: , , , , , , ,

Relative artikelen

B2B infos

Comments are closed.

KLIK HIER en ontvang GRATIS tot 4 offertes !