Nespresso onderzoekt de koffie ochtend rituelen van Nederlanders

Ter introductie van de nieuwe koffiesmaak  Linizio Lungo in het Grand Cru koffieassortiment heeft Nespresso een onderzoek gedaan naar koffiedrinkend Nederland. Waardevolle informatie voor niet alleen Nespresso zelf maar ook voor bedrijven. Het is immers belangrijk om te weten hoe werknemers hun koffie waarderen in de ochtend omdat deze uiteindelijk de productiviteit kan bepalen voor de werkdag.

Koffie is van invloed op de tevredenheid van werknemers

Uit het onderzoek blijkt dat het 1e kopje koffie al in de vroege ochtend wordt gedronken door bijna de helft van de Nederlanders. Daarna zal er een kop koffie op het werk worden gedronken om een goede start te maken van de werkdag. Koffie is vooral belangrijk voor de mensen vanwege de smaak maar ook vaak om op gang te komen. Uit eerdere onderzoeken blijkt de kwaliteit van de koffie die op de werkvloer wordt geboden een goede graadmeter is voor de tevredenheid van werknemers. Een goede kop koffie om de dag te beginnen is voor velen toch een vereiste voor een productieve werkdag.

Verschillende soorten koffiedrinkers

Het is goed om te weten dat de helft van de mensen  zichzelf typeren als “lekker relaxed” in de ochtend, een kwart zegt een “opstartprobleem” te hebben en de overigen noemen zichzelf “druk druk druk”. Voornamelijk ouders met kleine kinderen behoren tot deze laatste groep. Dit is allemaal terug te vinden in de gewoontes van de mensen in het nuttigen van hun koffie. Sommigen nemen er de tijd voor thuis en anderen drinken pas hun 1e kop koffie als ze op het werk aankomen.

Linizio Lungo, nieuwe Grand Cru koffiesmaak van Nespresso

Deze nieuwe smaak melange is geïnspireerd op het ochtendritueel. Nespresso laat wederom zien hoe getalenteerd ze zijn in de innovatie en ontwikkeling van bijzondere koffiesmaken. De nieuwe melange van pure Arabica bonen zijn van top kwaliteit uit Zuid-Amerika. De smaak is evenwichtig en zacht. De gebruikte koffiesoorten zijn afzonderlijk gebrand waardoor alle rijke aroma’s goed tot hun recht komen. Deze koffie is een ideale opstarter van de ochtend en zal door werknemers en bezoekers van bedrijven zeker goed gewaardeerd worden.

B2B infos

Comments are closed.

KLIK HIER en ontvang GRATIS tot 4 offertes !