Wat kost een koffiezetautomaat huren?

Diverse bedrijven in Nederland richten zich op de koffieautomaat verhuur. Koffieproducten, leveranciers van koffieautomaten en andere bedrijven bieden verschillende koffieautomaten voor de zakelijke markt. Maar welke factoren bepalen nu de kosten van de verhuur van een koffieautomaat?

Kostenfactor 1: het soort verhuur contract van de koffieautomaat

De kosten van de verhuur van koffieautomaten hangen in de eerste plaats af van het soort contract. Sommige leveranciers noemen het een huurcontract, anderen een leasecontract. Bij het opstellen van de overeenkomst voor de verhuur van een koffieautomaat hebben verschillende factoren invloed op de prijs.
• De duur van de verhuur: uw koffieapparaat voor 3 of 5 jaar huren is per jaar vaak goedkoper dan een huurperiode van 1 of 2 jaar
• Het aantal koffieautomaten: hoe meer apparaten u huurt, hoe goedkoper de prijs per koffieautomaat
• De extra’s in de huurovereenkomst: als u naast de koffieautomaat ook nog andere diensten afneemt, kunt u korting bedingen. Denk aan service, onderhoud en koffieproducten.

Kostenfactor 2: de mogelijkheden van de koffieapparaat

Een eenvoudig uitgangspunt: hoe meer de koffieautomaat moet kunnen, hoe hoger de totale prijs van de verhuur.
• Koffiemachines die alleen koffie maken, zijn goedkoper dan een koffieapparaat dat ook melkproducten (cappuccino) en cacaoproducten (chocolademelk) kan maken. Dit geldt voor zowel aanschaf- of huurprijs als onderhoud
• De prijs van een kop koffie van vers gemalen bonen ligt 25 tot 100% hoger dan een kop koffie op basis van vriesdroog koffie.
• De prijzen van koffieautomaten die een zeer hoge piekcapaciteit hebben (tot 1000 koffiebereidingen per uur), liggen hoger dan vergelijkbare koffieapparaten met een lagere piekcapaciteit.

Kostenfactor 3: het verbruik van de koffiezetautomaat

Een belangrijke kostenpost voor de koffieautomaat verhuur: het verbruik. De verbruikskosten kunnen namelijk even hoog of zelfs hoger zijn dan de kosten voor afschrijving of verhuur van de koffieautomaat. Het verbruik van een koffieautomaat bestaat uit:
• Elektriciteit
• Water
• Producten – koffie, melk, cacao, suiker
• Extra’s – suiker, creamer, roerstaafjes, lepeltjes, bekers, kopjes, schoteltjes, kannen
Het verbruik van water is moeilijk te beïnvloeden. U kunt zuinig omgaan met elektriciteit door voor energiezuinige koffieautomaten te kiezen. Door de koffieautomaat buiten openingstijden van uw organisatie uit te zetten, kunt u op stroomkosten besparen.
Ook op de grote kostenpost koffieproducten kunt u veel geld besparen, bijvoorbeeld door de producten af te nemen bij dezelfde leverancier die ook de verhuur van uw koffieautomaat verzorgt.

Kostenfactor 4: het onderhoud van de koffiemachine

Bij de verhuur van de koffieautomaat is in veel gevallen enige vorm van onderhoud en service inbegrepen. Dit kan echter van leverancier tot leverancier sterk verschillen. Voordat u tot de huur van een koffieautomaat overgaat, vraag u eens het volgende af:
• Heb ik een leverancier nodig die – indien nodig – 24 uur per dag reparaties kan uitvoeren
• Heb ik mensen in dienst die bepaalde vormen van onderhoud aan de koffieautomaat kunnen verrichten
• Heb ik mensen in dienst die het dagelijkse schoonmaken en bijvullen kunnen verzorgen
Veel leveranciers die in de verhuur van koffieautomaten actief zijn, kunnen het gehele onderhoud voor u verzorgen. Tot het dagelijks bijvullen toe. Bedenk vooraf dus goed hoe u de service en onderhoud wilt regelen, want dit kan een belangrijk onderdeel zijn in de totaalprijs van de huur van uw koffieautomaat.

Wilt u een koffieautomaat huren of leasen? Klik hier voor 3 gratis offertes koffieautomaat

Tags: , , , , , , ,

Relative artikelen

B2B infos

Comments are closed.

KLIK HIER en ontvang GRATIS tot 4 offertes !