Koffiezetautomaten: hoe een keuze maken

Koffie automaten vormen voor vrijwel elk bedrijf een niet te verwaarlozen aspect van de organisatie. Nederlanders behoren namelijk tot de grootste koffiedrinkers van Europa. Bovendien heeft koffie ook zakelijk gezien een grote sociale functie. Koffie automaten zijn dus belangrijk voor zowel uw medewerkers als uw klanten. Maar hoe maakt u een keuze uit het enorme aanbod koffie automaten?

Het soort en het aantal koffie automaten dat voor uw bedrijf het meest geschikt is, hangt af van een aantal factoren. Wat u snel kunt bepalen, is een schatting van het aantal koppen koffie per dag. De gemiddelde Nederlander drinkt 3 tot 4 koppen koffie per dag. Vermenigvuldig het aantal werknemers met 4 en u bekomt een veilige schatting. Houd echter ook rekening met:
• Ontvang ik veel klanten – en dus extra koffiedrinkers?
• Heb ik veel kantoormedewerkers – die de hele dag door koffie kunnen drinken?
• Of juist veel salesmensen die weinig aanwezig zijn?

Voor veel bedrijven is de prijs van koffie automaten de doorslaggevende factor voor de keuze. Nadat u bepaald heeft hoeveel koffie automaten u nodig heeft, staat u voor de volgende keuze: welk model? Een eerste selectie die u kunt maken, is de keuze voor vriesdroog koffie of voor koffiebonen. Koffie automaten op basis van vriesdroog koffie zijn vaak iets goedkoper, zowel in aanschaf- of huurprijs als in prijs per kopje koffie. Een tweede selectie die geld kan besparen, is de keuze van verschillende soorten dranken. Met sommige koffie automaten kunt u naast koffieproducten (koffie, espresso) ook melkproducten (cappuccino) en heet waterproducten (thee en soep) maken. Hoe meer producten, hoe hoger de prijs.

U kunt bedrijfs koffie automaten zowel huren als kopen. De keuze hiervoor hangt op de eerste plaats af van het aantal koppen koffie. Als uw bedrijf weinig (< 10) medewerkers heeft, wordt er weinig koffie gedronken en hoeft er ook relatief weinig onderhoud plaats te vinden. Voor kleine bedrijven is het daardoor meestal gunstiger om koffie automaten te kopen. Heeft u een groot bedrijf (> 100 medewerkers) dan heeft u meestal meerdere koffie automaten nodig. Omdat de aanschafwaarde van koffie automaten met grote capaciteit hoog is, kiezen veel bedrijven voor een huurconstructie. In de meeste gevallen stelt u een servicecontract voor meerdere jaren op. Voor een vast bedrag per maand of jaar bent u verzekerd van goed werkende koffie apparaten, service, onderhoud en advies. Vrijwel altijd kunt u de koffieproducten ook deel laten uitmaken van het servicecontract.

In het bovenstaande zijn een aantal aspecten voor de keuze van koffie automaten aan de orde gekomen. Als u toe bent aan nieuwe espresso koffiemachines, is het aan te bevelen om bij een aantal leveranciers offertes aan te vragen.

Zij kunnen u bovendien een goed advies geven over de koffie automaten die het beste bij uw bedrijf passen.
Wilt u een koffieautomaat huren voor de beste prijs? Klik hier voor 3 gratis offertes koffie automaten

Tags: , , , ,

Relative artikelen

B2B infos

Comments are closed.

KLIK HIER en ontvang GRATIS tot 4 offertes !