Geld besparen met een koffiezetautomaat

Koffiezetautomaten betekenen een aanzienlijke investering. Voor een koffieapparaat voor zakelijk gebruik betaalt u al snel € 1,000. Full-size modellen voor bedrijven met honderden medewerkers kosten tussen de € 3,000 en € 8,000. Bovendien bepaalt u per werknemer nog eens € 50 – € 100 per jaar aan koffieproducten en accessoires. Gelukkig zijn er manieren om geld te besparen op uw koffiezetautomaten.

Wees realistisch op het gebied van koffie

De ultieme koffiezetautomaten kunnen honderden consumpties per uur bereiden: nooit lange wachtrijen in de pauze dus. Bovendien heeft u met 10 of 15 verschillende koffiespecialiteiten, van een espresschoc tot latte macchiato, meer keuze dan in het gemiddelde grand-café. Als u geld wilt besparen op uw koffiezetautomaten, vraag u dan af wat u echt nodig heeft. De keuze voor een model dat minder snel en minder uitgebreid is, kan een voordeel opleveren van honderden euro’s. Bovendien zijn eenvoudigere modellen vaak goedkoper in verbruik en onderhoud.

Kies voor vriesdroog of gemalen koffie in plaats van koffiebonen

Koffiezetautomaten op basis van koffiebonen produceren volgens de kenners de beste koffie. De koffiebonen worden immers bij elke bereiding vers gemalen. De keerzijde van de medaille is dat koffiebonen veel duurder zijn dan vooraf gemalen of vriesdroog koffie. Per kopje kan dit tot wel 10 cent schelen. Als u in verbruikskosten wilt besparen, kies dan voor koffieautomaten die geschikt zijn voor vriesdroog of gemalen koffie.

Overweeg het leasen of huren van koffiezetautomaten

Uiteraard kunt u uw koffiezetautomaten kopen. U bent dan eigenaar van het apparaat en niet afhankelijk van anderen. In sommige gevallen kan het huren of leasen van koffiezetautomaten echter een voordelig alternatief zijn. Als u slechts voor enkele dagen of weken een koffiezetautomaat nodig heeft, is huren bijna altijd voordeliger. Wilt u voor meerdere jaren een koffiemachine gebruiken, dan kunt u bij verschillende leveranciers voor een soort leaseconstructie kiezen. De koffiezetautomaten blijven dan eigendom van de leverancier, maar u gebruikt ze een aantal jaar. Als u scherpe afspraken maakt over reparaties, onderhoud en koffieproducten kunt u veel geld besparen.

De koffiezetapparaten vergelijken

Exact hetzelfde koffieapparaat kan bij de ene leverancier 20% duurder zijn dan bij de andere. Zelfs als u precies weet welk model koffiezetapparaten u wilt aanschaffen, loont het om bij verschillende leveranciers offertes aan te vragen.
Laat u echter niet alleen verleiden door de kale aanschaf- of huurprijs van koffiemachines. Bij sommige leveranciers is onderhoud inbegrepen of kunt u interessante kortingen bedingen op ingrediënten. Zorg er dus voor dat u complete offertes koffiemachines opvraagt, zodat u appels met appels kunt vergelijken.

De koffiebonen vergelijken

Ook als u voor de relatief dure koffiezetapparaten met koffiebonen kiest, kunt u geld besparen. Er zijn namelijk grote prijsverschillen in koffiebonen. De kiloprijs varieert van enkele euro’s tot meer dan € 20. Net als met bijvoorbeeld wijn zijn er maar weinig mensen die echt verschil proeven tussen gemiddeld dure bonen en de duurste kwaliteit koffiebonen. Proef dus koffie van verschillende bonen uit verschillende prijsklassen. U zult ontdekken dat u ook bij koffiezetapparaten met koffiebonen geld kunt besparen.

• Vraag nu geheel gratis 3 offertes aan voor koffiezetautomaten

Tags: , , , , , ,

Relative artikelen

B2B infos

Comments are closed.

KLIK HIER en ontvang GRATIS tot 4 offertes !